Commodo D

 • ° 19/3/1999 - † 2012
 • Erkend voor dek voor het AES-stamboek
 • Nele kocht Commodo D als vijfjarige aan in Tsjechie. Hij was toen licht geschoold en kreeg zijn verdere opleiding bij Nele. Al gauw toonde hij zijn talenten: zijn evenwicht, letterlijk en figuurlijk (ondanks zijn hoge bloedpercentage van 87 %), springvermogen en meewerkend karakter, talenten die we allemaal terugvinden bij zijn nakomelingen. In 2005 werd hij goedgekeurd als dekhengst voor studbook AES. Hij was de oogappel van de stal en overleed jammer genoeg veel te vroeg door een ongeval in de weide. Een slag voor iedereen die hem omringde, in het bijzonder voor Nele die het verlies van haar beste vriend als volgt onder woorden bracht.

  "Commodo

  Ik zal je nooit vergeten! Je was mijn levensgezel, mijn beste en trouwste vriend, mijn grootste paarden-trots, mijn grootste paarden-liefde .
  Je was er altijd voor me, in ieder opzicht, altijd 100% met je zin en steeds vol enthousiasme. 
  Je was mijn steun, mijn toeverlaat.
  Je stelde me nooit teleur in geen enkel opzicht.
  Jij gaf me het vertrouwen om in mezelf te geloven en als het nodig was trok jij me over de drempel.
  Je gaf me altijd 100% van jezelf, je deed altijd alles altijd met 100% inzet.
  Je gaf me een gevoel van vrijheid, van sterkte, van de wereld aan te kunnen 'no matter how bad it was'.
  Je was mooi - SUPERmooi -, je was trouw, je was voor mij het beste paard op de aardbol, het mooiste paard van de wereld, het trouwste paard dat ik kon dromen, kortom: het perfecte paard dat ik nooit zal vergeten en onevenaarbaar voor je soortgenoten.
  Ik hoop dat een van je nakomelingen je verlies een beetje zal kunnen draaglijk maken.
  Je hebt nooit een echte kans gekregen om je bewijzen aan de buitenwereld als sportpaard, tot mijn grote spijt, maar ik hoop dat je in de paardenhemel trots zal kunnen zijn op een van je nakomelingen en daar geloof ik 100% in.
  Sorry, voor de gemiste kansen als sportpaard en als vererver, sorry voor de gemiste quality-time met jou door tijdsgebrek, sorry als ik je op de een of andere manier ontgoocheld heb.
  Ik zal je eeuwig missen."

  

Afstamming

 
Rantzou XX
Cor de la Bruyere
Quenotte
Coriall Z
Capitol I
Vera II
Ladykind
Commodo D
Sunny Way XX
Scottish Rifle XX
Radiopye XX
Greta XX
Murray Field XX
Go CS XX
Golden Silhouette XX

Nakomelingen

Enkele van zijn nakomelingen: