Nele Claeys is spreekwoordelijk geboren tussen de paarden en kreeg via haar ouders (eveneens ex-competitieruiters en officieel gebrevetteerde instructeurs) een prima basis mee. Ze bouwde vele jaren ervaring op als competitie-amazone zowel in dressuur (Z2) en jumping als in eventingwedstrijden. Zij behaalde ook de BLOSO-kwalificatie van trainer A en is een begenadigd lesgever.

Fokkerij van sportpaarden

De actieve competitiesport heeft ze nu achter zich gelaten en naast het runnen van een ponyclub focust ze op de fokkerij van springpaarden. De laatste jaren fokte ze met een 10-tal verschillende fokmerries, die ofwel zelf een verdienstelijke sportcarrière achter de rug hebben, ofwel nakomelingen of bloedverwanten met een noemenswaardig palmares in de topsport hebben. Met haar sportfokkerij ‘NC Stables’ beschikt ze momenteel over een 20-tal jonge paarden, van veulens tot zesjarigen.

De beste bloedlijnen

Nele Claeys volgt haar passie met hart en ziel, en met haar kleinschalige fokkerij kan ze persoonlijke aandacht bieden aan elke fokmerrie, veulen en youngster. Ze geeft haar jonge paarden de kans om zich rustig te ontwikkelen tot uitmuntende sportpaarden. Met haar kennersoog kiest ze niet alleen voor bewezen topverervers maar gaat ze ook steeds op zoek naar vernieuwing, naar de up and coming talentvolle jonge hengsten in binnen- en buitenland.

Coach voor jonge ruiters

En de microbe gaat verder naar de volgende generatie. Onder Nele’s begeleiding maakte neef Matthias in 2017 alle vierjarige paarden zadelmak. En als mama van een gemotiveerde Emile die zijn eerste stappen zet in de jumpingsport is Nele ook nog eens lesgever, coach en groom.

Nele Claeys Emile Claeys